Провели засідання круглого столу «Соціальний та правовий захист учасників АТО»

Сьогодні, в малому залі засідань Томашпільської РДА  відбулось засідання круглого столу «Соціальний та правовий захист учасників АТО». Участь у засіданні взяли перший  заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук, заступник голови райдержадміністрації Наталія Бандиш, заступник голови районної ради Лариса Нароган, голова ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» в Томашпільському районі Сергій Жмуд, учасники антитерористичної операції, спеціалісти відділів районної державної адміністрації, начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Тетяна Дідик, заступник начальника відділу  в Томашпільському районі головного управління Держгеокадастру  у Вінницькій області Олена Сапун  та головний спеціаліст відділу  в Томашпільському районі головного управління Держгеокадастру  у Вінницькій області Михайло Боднар, представник обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву  Володимир Сколодчук, голови Томашпільської та Вапнярської об’єднаних громад.
На початку зібрання учасники круглого столу заслухали голову Громадської організації Сергія Жмуда, який ознайомив присутніх з питаннями, що наразі турбують пільгову категорію населення. Зокрема болючим для учасників АТО є питання перевезення в автотранспорті міжміського сполучення, відсутність пільгових квитків для учасників АТО на додаткові рейси, відсутність у маршрутах окремих зупинок, що спричиняє певний дискомфорт та неможливість придбати пільговий квиток.
Також було озвучено ряд питань щодо  надання земельних ділянок, можливість отримати кредит обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву  на придбання житла, отримання психологічної, професійної реабілітації та   санаторно-курортне лікування учасників АТО.
Дані питання були обговорені та прокоментовані присутніми в залі спеціалістами.
Начальник  управління праці та соціального захисту населення Тетяна Дідик  надала роз’яснення щодо алгоритму  за яким учасники антитерористичної операції отримують санаторно-курортні путівки, та надала відповідь на ряд запитань щодо субсидіювання населення у осінньо-зимовий період поточного року.
Заступник начальника відділу в Томашпільському районі головного управління Держгеокадастру  у Вінницькій області Олена Сапун та головний спеціаліст відділу Михайло Боднар надали необхідні роз’яснення щодо отримання земельних ділянок учасниками АТО.
По закінченні засідання перший заступник голови РДА Віктор Ставнійчук дав ряд усних доручень вищевказаним керівникам служб району, зокрема зазначив про обов’язкове висвітлення у районних ЗМІ роз’яснень з вищезазначених питань та наголосив на  підготовці ряду доручень за підсумками круглого столу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини