В районному центрі зайнятості відбувся семінар з гендерних питань

Зважаючи на євроінтеграційний напрям руху, проблема гендерної нерівності в Україні стає дедалі актуальнішою. В рамках проведення щорічної акції "16 днів проти насильства" 27.11.2017 року в Томашпільському районному центрі зайнятості  відбувся семінар з гендерних питань . В заході взяло участь 30 безробітних,  з  них- 3 особи з особливими потребами.
 Мета заходу - досягнення паритетного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства шляхом правового забезпечення рівних  прав  та можливостей жінок і чоловіків, ліквідації дискримінації за ознакою статі та застосування спеціальних тимчасових заходів, спрямованих на усунення дисбалансу між можливостями жінок і чоловіків реалізовувати рівні права, надані їм Конституцією і законами України.
У ході семінару начальник  відділу сім’ї, молоді та спорту Томашпільської  районної адміністрації  Слободян Григорій Вікторович акцентував  увагу, що Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» є основоположним нормативно-правовим актом, що спрямований на досягнення паритетного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства та ліквідації дискримінації за ознакою статі. Гендерна рівність – рівність прав і можливостей чоловіка і жінки. Це означає, що чоловіки і жінки мають однакові умови для реалізації своїх людських прав та однаковий потенціал для здійснення умови для реалізації своїх людських прав. «Розвиток та вдосконалення законодавства в частині гендерної складової є досить важливим завданням, що поставлено перед нами міжнародною спільнотою. А тому на місцевому рівні ми повинні впроваджувати питання гендерної рівності». 
 
Начальник відділу надання соціальних послуг 
Томашпільського  районного центру зайнятості
Л.Г.Зарванська
 
 
 
Всі новини