20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

Шановні томашпільчани!
 
Історія України мала багато трагічних періодів - коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.
І у 2013-2014 роках знову прийшов цей час - час вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією.
На Майдані пліч-о-пліч стали десятки тисяч українців з різних областей, районів, які до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. Там не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу... Рівність і братерство – основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ.
Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні.
22 січня 2015 року на вулиці Грушевського  з’явились  перші загиблі. Із вогнепальної зброї вбито Сергія Нігояна та Михайла Жизневського, білоруса з Київщини. За тиждень від ран у лікарнях помирають Роман Сеник зі Львівщини та родом з Волині Олександр Бадера.  Вони стали першими в ряд Небесної сотні…
11-го лютого 2015-го року Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого.
Ми закликаємо кожного з вас, в цей день, схилити голову перед світлою пам’яттю янголів-охоронців — Героїв Небесної Сотні і ще багатьох сотень  лицарів, які віддали найцінніше, що вони мають, – своє життя за Україну.
Ми, українці,  у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і прекрасних синів і доньок. І схиляємося перед дітьми, які втратили батьків.
Дорогі  томашпільчани! 
Згадаймо кожного,  хто віддав своє життя за Україну!
Вічна пам'ять і вічна слава героям !
 
Олександр ЗАКОРЧЕННИЙ,
голова районної 
державної адміністрації     
Всі новини