Говорили про насильство в сім'ї

03 березня 2020 року начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами з надання безоплатної первинної правової допомоги Пилипчук Альвіна, спільно із працівниками пробації Томашпільського районного сектору в особі начальника сектору Сергія Куляса та фахівця першої категорії Олександра Бородатого, провела виховний захід із клієнтами пробації на тему: «Насильство в сім'ї – це злочин! Як розпізнати та захистити себе?»
Метою заходу стало ознайомлення з різновидами насильства, формування навичок ідентифікації насильства в сім'ї та розуміння необхідності притягнення кривдників до покарання.
На заході були присутні клієнти пробації, які знаходяться на обліку в Томашпільському районному секторі філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області та які, в свій час, переступили межу закону.
На початку заходу Альвіна Пилипчук розповіла присутнім про діяльність системи безоплатної правової допомоги та зазначила, що 07 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Таким чином, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.
В ході заходу Альвіна Пилипчук активно відповідала на всі питання присутніх. Всі присутні отримали інформаційні матеріали по даній тематиці з контактами органів, куди можна звернутись, розроблені програмою USAID «Нове правосуддя».
Всі новини