Провели профілактичну бесіду з учнями : «Здоров’я – найдорожчий скарб»

В останні роки йде сильна пропаганда здорового способу життя. По телебаченню, радіо, з білбордів, сторінок модних журналів та щоденних газет людям розповідають про те, що про здоров'я потрібно дбати, відмовлятися від шкідливих звичок, правильно харчуватися і займатися спортом. І останнім часом люди все частіше прислухаються до порад ЗМІ, бажаючи поліпшити своє здоров'я.
Саме тому фахівцем із районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено профілактичну бесіду з учнями Вапнярківській ЗОШ  на тему : «Здоров’я – найдорожчий скарб».
Багато підлітків починають курити, вживати алкогольні напої саме тому, що із цигаркою або чаркою в руці видаються собі більш дорослими, стильними. Але чи замислювались ви, чому так багато дорослих людей роками борються із залежністю від алкоголю, тютюну.  Тому, що ці згубні звички із задоволення перетворюються на страшні хвороби. То що ви оберете: здорове яскраве життя чи щоденну тяжку боротьбу за виживання? Яким ви бачите своє майбутнє? Добре подумайте над цим, беручи до рук цигарку чи пляшку пива.
На жаль, моральне та етичне виховання молоді – складно вирішувана проблема і в цьому напрямку потрібно провести ще дуже велику роботу. Проте ми сподіваємося, що живе спілкування на наболілі проблеми спонукатимуть молодь до роздумів над власним життям, над власною поведінкою та над своїм ставленням не лише до себе, але й до рідних та суспільства в цілому. 
   
 Фахівець із соціальної роботи   М. Кедь 
 
 
Всі новини