Взяли участь у виїзному семінарі з актуальних питань ведення аграрного бізнесу

Сьогодні, 22 листопада, у приміщенні Тростянецької райдержадміністрації за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети та директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Миколи Ткачука пройшов виїзний семінар з актуальних питань ведення аграрного бізнесу для керівників та бухгалтерів сільськогосподарських підприємств.
Від Томашпільського району участь у семінарі взяли перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук та начальник управління агропромислового розвитку районного державної адміністрації Валерій Випаріна.
Під час заходу урядовець Віктор Шеремета акцентував увагу учасників семінару на новій бюджетній субсидії. Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2018 року №911, розширено коло фермерських господарств, які мають право на державну підтримку. Так, запроваджено нову форму допомоги для новостворених фермерських господарств. Крім того, Кабінет Міністрів України розширив коло обслуговуючих кооперативів, які також можуть претендувати на фінансову підтримку держави.
Під час семінару також виступила головний редактор журналу «АгроPRO» Ельвіра Ткачова, яка є експертом у сфері оподаткування сільськогосподарських підприємств та має досвід роботи в Державній податковій службі й Комітеті з питань регуляторної політики України, членом робочої групи з реформування оподаткування аграрного сектору, працювала в центральних державних органах влади.
Одним зі спікерів заходу виступив адвокат, радник зі земельних та правових питань ГС «Аграрний союз України» Олександр Норочевський.
На думку директора профільного Департаменту Миколи Ткачука, на сьогодні постає необхідність підвищення рівня обізнаності представників малого та середнього агробізнесу Вінницької області щодо ключових особливостей сфери земельних трудових правовідносин, оподаткування тощо. Відтак, подібні семінари дозволять сільгоспвиробникам навчитися безпосередньо впливати на фінансовий стан підприємств, знайомитись із законодавчими інноваціями. Такі знання допоможуть уникнути втрати права на користування землею, бути притягнутими до відповідальності у вигляді штрафів за порушення податкового та трудового законодавства, тощо.
Учасники зібрання розглянули наступні питання:
1.Сплата основних податків для сільськогосподарських підприємств.
2. Дотаційні програми для сільгосптоваровиробників.
3. Земельні правовідносини.
4. Трудові відносини та договори цивільно-правового характеру.
Типові помилки підприємств, які можна i потрібно виправити (на підставі аналізу проведених перевірок роботодавців органами Держпраці).
5.Трудові відносини для членів фермерських господарств, особливості виплати доходів та сплати податків. Як фермерському господарству зберегти землю, що знаходиться у постійному користуванні. Корпоративні права для членів фермерських господарств.
 
 
 
Всі новини