Ми стійко дивимося у майбутнє, – Володимир Гройсман під час Третього ділового німецько-українського форуму

Україна стійко дивиться у майбутнє, адже має чіткий план реформ, історії успіху підприємців, а також позитивні сигнали щодо подальшої співпраці від міжнародних партнерів. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час Третього німецько-українського ділового форуму у Берліні, участь у якому взяла Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель. Форум зібрав кілька сотень учасників – переважно урядовців та підприємців двох країн.
Глава Уряду поінформував учасників про ті реформи, які Україна зробила за останні 4 роки. «Ми переходимо до економічного зростання, налагодження державного управління і створення якісного ділового клімату для розвитку економіки. Німецький бізнес – партнер України», – сказав Володимир Гройсман.
Він наголосив, що наразі в Україні працюють понад 2 тис. компаній з німецьким капіталом, вони формують цілі промислові кластери, втім, у державі є ще сфери, куди можна і треба вкладати кошти.
«Маємо величезний потенціал і маємо його використати. Наше завдання – створити якісні умови для бізнесу в Україні, увійти до ТОП-50 рейтингу Doing Business. Для цього запроваджуємо розумні регуляції і налаштовані на чітке зростання», - сказав Володимир Гройсман.
Одночасно він торкнувся і теми ситуації в Азовському морі. «Президент та Парламент ухвалили рішення ввести воєнний стан на 30 днів. Але це не стосується бізнесу та прав і свобод громадян. Це стосується мобілізації наших оборонних можливостей», – пояснив Глава Уряду.
За його словами, цей крок не вплине на перебіг реформ, передусім в секторі державного управління, децентралізації.
«Цими днями ми мали кілька зустрічей із бізнесом. І я бачу позитивні настрої. Ми також отримали сигнали від МВФ про бажання запроваджувати нову програму для України. Маємо сигнали від ЄС. Ми стійко дивимося у майбутнє. Час інвестувати в Україну. Ваш успіх – це успіх України», – зазначив Прем’єр-міністр.
 
Всі новини