За незаконне заволодіння бюджетними коштами – кримінальна відповідальність!

Томашпільським відділом Могилів-Подільської місцевої прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт щодо громадянки, яка з корисливих мотивів, шляхом обману, подавши до управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації недостовірні дані, отримала та заволоділа бюджетними коштами у виді державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям на загальну суму понад 20 тис. грн. 
Зокрема, вказана особа, подавши державному органу заяву відповідної форми, не включила до неї дані про отримання доходу від здачі молока в сумі 17068,36 грн.
Зазначена особа обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.190 КК України, а саме, - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за вчинення якого передбачена кримінальна відповідальність у виді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Начальник Томашпільського відділу
Могилів-Подільської місцевої прокуратури
Ігор МАЗУР
 
Всі новини