Інвестиції в агросектор – це інвестиції в розвиток держави, – Глава Уряду на виставці «Агро-2018»

 
Інвестиції, передусім державні, в розвиток агросектору, в тому числі у сегмент фермерства, – це інвестиції в розвиток держави в цілому. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідання Міжнародної виставки «Агро-2018» у Києві. Це найбільша тематична виставка року, яка має понад 10 профільних експозицій і налічує понад 1200 учасників з 15 країн.
 
Глава Уряду оглянув експозиції, поспілкувався з представниками підприємств, фермерських господарств і наголосив, що агрокомплекс давно заслужив статус рушія економічного розвитку України.
 
«П’ята частина всього, що виробляє Україна, має відношення до агрокомплексу. Нові технології, механізми в агрокомплексі роблять нашу країну сильніше. Три мільйони людей (задіяних в агрокомплексі) сумлінно виконують свою справу і доносять врожаї до українських та світових споживачів», - сказав Володимир Гройсман.
 
Він наголосив, що цього року Уряд розпочав безпрецедентну програму підтримки агросектору, передусім фермерів і невеликих господарств. Йдеться про підтримку поголів’я – від 1,5 до 2,5 тис. грн «на голову» - в залежності від розміру господарства, здешевлення будівництва тваринницьких комплексів, розвиток садівництва та насінництва.
 
«Це все – наші інвестиції у розвиток України, у наше домінування на міжнародних ринках, - сказав Володимир Гройсман. – Впевнений, що сильний фермер – сильна держава. У нас сильне та велике майбутнє. Висловлюю вам (аграріям) підтримку».
 
В рамках виставки Глава Уряду взяв участь у підписанні документів про передачу земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів у розпорядження об’єднаних територіальних громад. За даними Міністерства аграрної політики і продовольства України, процес передачі землі технічно розпочався в лютому поточного року, і наразі вже третина громад отримали землі. Загальний обсяг переданих земель перевищує 360 тис. га.
Всі новини