Сьогодні урочисто провели до лав Збройних сил України перших весняних призовників 2019 року із Томашпільщини

Комусь весна - повернення птахів із вирію, а комусь - проводи хлопців до армії. Сьогодні на строкову службу в українське військо з Томашпільщини урочисто відправили перших юнаків цьогорічного весняного призову. 
 
У заході взяли участь голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, голова Томашпільської об’єднаної територіальної громади Валерій Немировський, військовий комісар Томашпільського районного військового комісаріату Роман Гончарук, юні призовники, їх батьки та рідні.
 
Поки що ці хлопці у звичному цивільному вбранні, прощаються з рідними. Уже завтра вони опиняться у військових частинах. На новобранців чекають суворі та нелегкі будні військової служби, які вимагатимуть від них самостійності та дисциплінованості, сумлінного виконання почесного обов’язку громадянина України.
 
З вітальними словами та найкращими побажаннями звернувся до призовників військовий комісар Томашпільського районного військового комісаріату Роман Гончарук, який побажав юнакам міцного здоров’я, успіхів, з честю виконати почесний обов’язок громадянина України, змужнілими і здоровими повернутися додому, де на них чекатимуть їхні батьки та рідні. Адже у ці тривожні та нелегкі часи нашій Батьківщині потрібен захист і надійний тил. Бути захисником своєї землі, народу, миру, сім’ї – завжди почесно, гідно, благородно.
 
Із напутніми словами звернувся до призовників голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний: “Це знаменний день для призовників, адже для вас розпочинається нова сторінка вашого життя. Ви будете вчитися бути захисниками – для себе, для рідних, для України. Можливо, це стане вашою професією, але після того, як ви навчитесь. Сьогодні знаменний день для рідних, адже ці молоді люди стали дорослими і держава готова довірити їм навчатися бути нашими захисниками”.
 
Хвилюючим моментом заходу став виступ матері одного з призовників, яка від імені батьків, сини яких ідуть в армію, висловила надію, щоб сини повернулися живими та здоровими до рідної домівки, щоб у щоденному армійському житті їх оберігала материнська молитва та зігрівали спогади про батьківську домівку.
 
З нагоди свята призовникам було вручено цінні подарунки. Також свої творчі вітання та весняний настрій подарували присутнім кращі музичні виконавці району.
 
Традиційно призовників поділять у різні військові підрозділи, де юнаки з Томашпільщини будуть проходити свою строкову службу в армії. Усі військові частини дислокуються на мирній території.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини