Звернення голови РДА Олександра Закорченного з нагоди Дня пам’яті та примирення та 73-ї річниці Великої Перемоги

 
Шановні ветерани війни,  дорогі томашпільчани!
 
Друга світова -  найжахливіша в історії війна. В ній безліч людських і національних трагедій сплелися в епічну картину, кров від якої холоне й досі, хоча і сплили десятки й десятки років. 65 мільойнів вбитих по всьому світу, із них – від восьми до десяти мільйонів - українці. Смертоносний вогняний смерч двічі пройшов Україною - проти сонця та за сонцем.
Та війна – то понад два мільйони вивезених на примусові роботи дівчат та юнаків з України. То -  каторга й концтабори. То – Бабин Яр, одні з найстрашніших сторінок в історії України – трагедії євреїв, трагедії українців, росіян, ромів та багатьох інших народів.
Шановні ветерани, жителі району, у ці травневі дні ми вшановуємо пам’ять усіх тих, чиї життя були поглинуті виром найбільш кровопролитної в історії людства війни. Дякуємо тим, чиї сміливість та відвага перемогли ворога 73 роки тому. Ми разом чекаємо повернення додому наших сучасних героїв.
Дорогі ветерани! Щиросердечно вітаємо вас з 73-ю річницею Великої Перемоги, Днем пам’яті та примирення! Бажаємо Вам здоров’я, миру і душевного тепла!      Хай у ці весняні дні мир і спокій, злагода і достаток будуть завжди у кожній родині, а незабутній подвиг завжди кличе нас до нових звершень в ім’я незалежної України!
 
Олександр ЗАКОРЧЕННИЙ,
голова районної 
державної адміністрації
Всі новини