Провели засідання круглого столу

В Україні проблема насильства тривалий час не була предметом спеціальних досліджень соціологів, психологів та соціальних працівників. Однак, практика останніх років доводить концептуальне осмислення цього питання на державному рівні. Свідченням цього є і прийняття законодавчої бази, і створення кризових центрів роботи з тими, хто потерпає від насильства в родині.
Публічне обговорення цієї проблеми може продемонструвати тільки те, що на сьогодні суспільство й усі його інститути не в змозі гарантувати безпеку всередині родини всім її членам. Витоки сімейного насильства – у звичаях суспільства,  у системі норм і правил щодо поведінки чоловіків і жінок. Суспільство підтримує та винагороджує тих, хто дотримується цих правил, і  карає за їх порушення.
Відтак, 24 квітня відбувся круглий стіл, в якому взяли участь фахівці із соціальної роботи Томашпільського РЦСССДМ Поповська Яна та Зозуля Людмила, начальник відділу право просвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Альвіна Пилипчук та начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Валерій Верестун, старший інспектор з питань пробації Сергій Куляс та фахівець з питань пробації Олександр Бородатий.
Були висвітлені питання роботи за 2016 рік у сфері попередження насильства в сім’ї, зроблено порівняння Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» та проекту Закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству».
 
Фахівець із соціальної роботи         Поповська Я.О.
 
 
Всі новини