Відбувся ІХ обласний фестиваль-конкурс аматорського кіно «Кінометр 2016»

  Нещодавно у м.Вінниці відбувся ІХ обласний фестиваль-конкурс аматорського кіно «Кінометр 2016». Аматорське кіномистецтво представили 13 кіноаматорів та керівників народних аматорських кіностудій  із міст Ладижина та Вінниці а також  Бершадського, Вінницького, Гайсинського, Калинівського, Томашпільського, Тульчинського, Хмільницького, Тиврівського, Чечельницького, Тростянецького та Чернівецького районів. 
  Переважна більшість учасників даного фестивалю-конкурсу представили фільми присвячені доленосним подіям в Україні,  голодомору, учасникам АТО і волонтерам.
  Томашпільщину  на фестивалі представляв наш земляк, директор Височанського сільського будинку культури Сергій Рудий. Він є  режисером фільму «Домашній музей народного побуту Віктора Григоровича Рудого». Фільм, у якому з дотепним українським гумором показано побут Поділля, був високо оцінений журі конкурсу та зайняв ІІІ місце. Переможці конкурсу отримали Дипломи управління культури і мистецтв облдержадміністрації, пам’ятні сувеніри.
  Нинішній фестиваль-конкурс засвідчив зростання майстерності кіноаматорів Вінниччини, подав надію на те, що в  недалекому майбутньому ідейно-художнє навантаження аматорського кіномистецтва ставатиме все різноманітнішим і цікавішим.
 
 
Всі новини