Томашпільський РЦСССДМ інформує:

В житті кожного з нас може виникнути складна ситуація, вихід з якої без підтримки важко знайти. Та ми швидко можемо зібратися з думками і прийняти те рішення яке і буде виходом із труднощів, що нас спіткали. Дорослим простіше, а якщо мова йде про дитину, яка опинилася в складних життєвих обставинах. Ми стараємось завжди оберігати наших дітей та є випадки коли життя маленької людини в небезпеці. Тому до уваги дітей, повідомляємо інформацію, яка може допомогти та захистити.  
Ти – дитина, потрібна допомога – телефонуй на «ТЕЛЕФОН ДОВІРИ ДЛЯ ДІТЕЙ»: 0432671703 тут тебе вислухають, проконсультують, підтримають і допоможуть тобі самостійно знайти вихід із складної ситуації. На Всеукраїнській дитячій лінії «Телефон довіри» працюють спеціалісти, які мають відповідну кваліфікацію: психологи, соціальні педагоги, юристи, які пройшли попередню підготовку. У практичній діяльності консультанти «Телефону довіри» керуються Конвенцією ООН про права дитини, етичним кодексом психолога та офіційно діючими розробками та рекомендаціями в галузі телефонного консультування. При необхідності здійснюється переадресація абонентів в місцеві служби у справах дітей, центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління у справах сім’ї, молоді та спорту для отримання юридичної та соціально – психологічної допомоги. «ТЕЛЕФОН ДОВІРИ ДЛЯ ДІТЕЙ» також має банк даних з питань охорони здоров’я, освіти, культури та дозвілля. З метою забезпечення ефективності роботи «Телефону довіри» налагоджено зв'язок з Департаментом кримінальної поліції у справах дітей МВС України щодо переадресації випадків жорстокого поводження з дітьми (якщо абонент повідомив адресу) для оперативного втручання у ситуацію.
Для інформування маленьких українців щодо їх можливості скористатися допомогою «ТЕЛЕФОНУ ДОВІРИ ДЛЯ ДІТЕЙ» працівником, Томашпільського РЦСССДМ було проведено інформаційно - ознайомчий захід з учнями Гнатківської школи. Метою заходу є ознайомлення дітей з переліком всіх відомств та управлінь, основою роботи яких є захист прав та інтересів дітей. Такі інформаційні заходи, Томашпільський РЦСССДМ, планує провести і в інших школах нашого району.
Розповсюдження рекламних листівок та буклетів одразу привертає увагу маленьких школярів, вони з цікавістю розглядають плакати та запитують: «Чому зображена на них дитина сумна?». Відповідаючи, хочеться пояснити, що нажаль, не у всіх дітей щасливе дитинство. Є випадки коли присутні байдужість, та жорстокість в житті дитини, зі сторони тих хто мав би дарувати ласку, дбати та оберігати. Можливо малеча ще не все розуміє, але все добре відчуває. Приємно, бачити посмішку маленьких слухачів, дитинство всіх дітей має бути щасливим. Для цього потрібні батьківська ласка та турбота а в разі потреби допоможемо ми, працівники соціальної сфери.
 
Фахівець із соціальної роботи  Іванова Н.В.
 
 
Всі новини