Відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації

Сьогодні, 23 травня у великому залі засідань відбулася колегія Томашпільської районної державної адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Олександра Закорченного.
У засіданні взяли участь заступник голови районної ради Лариса Нароган, перший заступник голови РДА Віктор Ставнійчук, заступник голови РДА Наталія Бандиш, члени колегії, сільські голови та голови об’єднаних територіальних громад, керівники установ та організацій, начальники управлінь, відділів, інших структурних підрозділів райдержадміністрації, представники ЗМІ.
 
«Сьогоднішня тематика, винесена на розгляд колегії, є важливою та актуальною», - підкреслив голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний на початку засідання.
 
Згідно порядку денного про виконання бюджету району за І квартал 2019 року доповів присутнім начальник фінансового управління районної державної адміністрації Олександр Дорось. 
«За 3 місяці 2019 року до бюджету району надійшло власних доходів загального фонду у сумі 10 896,1 тис. грн.,  що становить 17,6 % до плану на рік (заплановано 61 938,5 тис. грн.) та 109,1 % до планових показників на 3 місяці з врахуванням змін (заплановано 9 983,9 тис. грн.), понад план отримано 912,2 тис. грн. доходів. у тому числі:
- районний бюджет виконано на 103,7 %  до уточнених планових показників на січень -  березень 2019 року, додатково отримані доходи склали 250,3 тис. грн.;
- бюджети сіл на 120,0 %, додаткові надходження 661,9 тис. грн.», - підкреслив у своїй доповіді Олександр Миколайович.
 
Про виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 19 лютого 2019 року № 32 «Про проведення двомісячника благоустрою населених пунктів району» доповів присутнім начальник управління економіки районної державної адміністрації Василь Бойко. 
«Під час благоустрою очищено від сміття береги водойм протяжністю 22,6 км., прибрано 186,5 тис.кв.м дворових територій, упорядковано 38,8 га території парків, скверів, приведено до належного стану 18 спортивних майданчиків, ліквідовано 46 стихійних сміттєзвалищ, вивезено 624 м3 сміття», - зазначив у своєму виступі Василь Вікторович.
 
Про закінчення навчального року в освітніх закладах району та заходи щодо організації оздоровлення та відпочинок дітей району під час оздоровчої кампанії влітку 2019 року, відповідно до Закону України від 04 вересня 2008 року № 375 – VI«Про оздоровлення та відпочинок дітей» доповіли начальник відділу освіти районної державної адміністрації Світлана Ревтюх та начальник відділу сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації Григорій Слободян.
 
«Мережа закладів дошкільної освіти району відповідає потребам населення району. Функціонує 18 закладів, з них 1 НВК «Вербівська ЗОШ І ступенів - ДНЗ».
Заклади дошкільної освіти знаходяться на балансі сільських рад і фінансуються згідно з кошторисом. У них виховується 425 дітей. Потужність закладів дошкільної освіти району становить 640 місць, що перевищує кількість вихованців на 215 місць. Середній районний показник чисельності дітей із розрахунку на 100 місць становить 66 дітей. У закладах дошкільної освіти району функціонує 26 груп.
Участь у ЗНО у 2018-2019 році братимуть 74 випускники  (минулого року було 54). 117 випускників 9 класів отримають свідоцтва про здобуття базової середньої освіти, з яких 7 – свідоцтва з відзнакою та 2 – для осіб з особливими освітніми потребами. 74 випускники 11 класів отримають  свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти.
Організація закінчення 2018-2019 навчального року та проведення державної підсумкової атестації здобувачів початкової, базової середньої та повної загальної середньої освіти в районі проводиться на належному рівні та з урахуванням вимог чинних нормативно – правових документі», - підркеслила у своєму виступі Світлана Василівна.
 
Щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей району Григорій Вікторович зазначив: «Наразі розроблено проект відповідного розпорядження. В районі нараховується 2 817 дітей пільгових категорій і ми маємо максимально сприяти їх оздоровленню та відпочинку влітку цього року».
 
Про надання житлових субсидій населенню району доповіла начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Тетяна Дідик. 
«Питання надання населенню житлових субсидій є важливим та актуальним. Уже в березні 2019 року стартувала ще одна модель монетизації субсидій «Живі гроші» для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуться безпосередньо одержувачами субсидії, тобто якщо субсидія була призначена з 15 жовтня по 31 грудня 2018 року з березня 2019 року видавалася живими грішми. В березні 2019 року 4424 громадянина отримали монетизацію на загальну суму 7,6 млн. грн. за лютий. В квітні – 4084 громадянина отримали монетизацю на загальну суму 6,1 млн.грн. В травні за 15 днів квітня 2019 року – 3591 громадянина отримали 1,4 млн. грн.
17.04.2019 року була прийнята постанова Кабінету Міністрів України №373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних у грошовій формі» для розрахунку субсидії на літній період з 01.05.2019 року. Громадянам, які одержували субсидію в опалювальному сезоні і відповідно до Положення мають подавати нові заяви і декларації, за відсутності заборгованості субсидія призначається також у грошовій готівковій формі (незалежно від того, у якій формі отримували субсидію в опалювальному сезоні)»,- зазначила Тетяна Василівна.
 
Про стан забезпечення конституційного права громадян на звернення та дотримання Закону України «Про звернення громадян» під час їх розгляду доповів керівник апарату районної державної адміністрації Віктор Калась.
 
Крім того, начальник відділу культури та туризму районної державної адміністрації Олена Сікал повідомила присутніх про підготовку до проведення 6 червня у селі Пеньківка фестивалю народної культури «Одвічна Русава».
 
На закінчення колегії голова райдержадміністрації підвів підсумки розглянутих питань: «Сьогодні ми обговорили практичні аспекти життєдіяльності району за перших три місяці поточного року, а також ключові результати, яких вдалося досягти. Але перед нами стоїть ще багато завдань, зокрема, що стосуються оздоровчої кампанії, субсидіювання, а також реалізації визначених пріоритетних проектів щодо ремонту дороги до Рожнятівки та Пеньківки, заміни системи опалення в Гнатківській ЗОШ та інші. Тож на завершення, закликаю усіх до співпраці, активних дій щодо вирішення поставлених завдань».
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини