Взяли участь у міжнародному проекті «Слідами фантастичних звірів»

За сприяння громадської організації «Наше Поділля» учні Стінянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів взяли участь у міжнародному проекті «Слідами фантастичних звірів». Заплановані заходи проходили у м. Любсько, Любуського воєводства (Республіка Польща). Проект «Слідами фантастичних звірів» реалізується LUBSKI DOM  KULTURY (Польща) та громадською організацією «Наше Поділля» за підтримки Польсько-Української Ради Обміну Молоддю. 
Міжнародний проект « Слідами фантастичних звірів»  проходив у два етапи. 
Перший етап відбувався на території України з  22 по 26  вересня. Польська група спільно з українською перебувала в історичному с. Буша Ямпільського р-ну. В ході проекту учасники української групи, а саме учні шкіл Вінницької області на чолі з керівником Степанець Ларисою Валинтинівною проводили майстер класи для групи з Польщі. Спільно для учасників проекту були проведені екскурсії історичними місцями с. Буша. Також  вони відвідали місцеву школу де учасники польської та української груп презентували роботу міжнародного проекту « Слідами фантастичних звірів».
 Майстер класи які були проведені у ході проекту мали на меті розвивати в учасників творчість, уяву, здібності, навички, таланти. Створення гобелен, вирізання витинанок, ліплення з глини у всьому була присутня магія. Сама атмосфера історичного с. Буша надихала учасників до плідної, творчої праці. 
Другий етап проходив у Республіці Польща з 13 по 20 жовтня. Українська та польська групи перебували у м. Любсько. Продовженням цього проекту було проведення різних майстер класів, які також містили магію, а саме: виготовлення філософського каменя, ловців снів, тераріума, оздоблення блокнотів глиною та розфарбовування їх, малювання на воді. Окрім цього учасники розповідали легенди про міфічних звірів та  створювали до них плакати  плакати. Цікавим було завдання підготувати виставу (театр тіней) де за основу був взятий твір Лесі Українки «Лісова пісня». Учасники української та польської груп спільно писали сценарій та створювали образи героїв.  По завершенню дня відбувався підсумок, де кожен ділився своїми враженнями.
Незабутньою стала екскурсія по м. Краків. 
 Цей проект дав  можливість дітям  відвідати іншу країну, знайти нових друзів, познайомитися з іншою культурою, ще більше розкрити свої таланти та відкривати для себе щось нове.
 
 
 
 
Всі новини