Санаторно-курортне оздоровлення деяких пільгових категорій осіб

У 2017 році Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 01 березня 2017 року №110 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно - курортним лікуванням, та внесення змін до порядків, затверджених постановами  Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. №187 і від 31 березня 2015 р. №200», якою змінено існуючу систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування (путівки) для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції через безготівкове перерахування  коштів  санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі трьохсторонньої угоди (особа - управління - санаторій).
Згідно діючого законодавства, людина може самостійно обрати санаторій для оздоровлення, та звернутися до управління соціального захисту населення РДА за місцем реєстрації, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього управлінням укладається трьохстороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.
Термін проходження санаторно-курортного лікування у санаторно-курортних закладах для осіб з інвалідністю становить 18 днів. Для  осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку становить 35 днів.
На даний час структурними підрозділами соціального захисту населення розпочато організаційну роботу щодо укладання угод для забезпечення послугами із санаторно-курортного лікування зазначеної категорії осіб, в порядку черговості, відповідно до поданих заяв.
Для одержання санаторно-курортної путівки особа з інвалідністю, учасники бойових дій повинні звернутися до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації та подати наступні документи:
- заява;
- видана в установленому МОЗ порядку довідка для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070;
- копія посвідчення особи, учасника бойових дій, інваліда війни, особи, постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи. 
- копія довідки МСЕК про групу інвалідності
- копія паспорта (1,2,11 стор.).
 
Управління праці та соціального захисту
населення райдержадміністрації
Всі новини