Здоровий спосіб життя – модно та корисно!

7 квітня світова спільнота відзначає Всесвітній день здоров’я – це глобальна кампанія, мета якої - привернути увагу кожної людини до будь-якої проблеми охорони здоров’я, що має глобальний вплив. Щорічно до Всесвітнього дня здоров’я обирається тема, яка відображає певний пріоритетний напрям діяльності ВООЗ. Далі проводиться ряд заходів, спрямованих на акцентуванні як дбати про своє здоров’я, для його збереження.
Поняття «Здоровий спосіб життя» вже давно увійшло у наш лексикон. Зрозуміло, що протягом усього життя кожна людина намагається жити так, щоб бути щасливою, щоб не хворіти, займатись улюбленою справою, проводити свій час разом з близькими та рідними людьми. Тобто вже десь на інтуїтивному рівні кожен розуміє поняття здорового способу життя однаково, але водночас по своєму. Безперечно одне – здоровий спосіб життя – це не просто комплекс оздоровчих заходів це система переконань, яка зачіпає всі сфери життя: сімейну, соціальну, економічну, тощо. Вона не тільки допомагає забезпечити гармонійний розвиток та зміцнює здоров’я, але й підвищує рівень самого життя.
Відзначаючи Всесвітній день здоров’я, Томашпільський РЦСССДМ, організував проведення групового заходу в с. Стіна для учнів Стінянської ЗОШ І-ІІІ ст. Під час лекції учням було наголошено, що основними елементами здорового способу життя є: правильний режим праці та відпочинку, правильне харчування, врегульований режим дня, активне проведення вільного часу, заняття спортом, відмова від шкідливих звичок, позитивне мислення, загартовування. З’єднати всі ці складові воєдино відразу може видатись нелегкою справою. Однак, це цілком реально. Останнім часом, здоровий спосіб життя став яскраво вираженим трендом. Кожен прагне удосконалення як свого організму, так і себе в цілому. Кожен з нас має право вибирати життя, яке робить його щасливим. Головне зробити правильний вибір, бо він має вагомий вплив на майбутнє.
 
Фахівець із соціальної роботи
Томашпільського РЦ СССДМ
Іванова Н.В.
 
 
 
Всі новини