Провели інструктивно-методичне заняття з відповідальними за військовий облік

Сьогодні, 11 квітня 2019 року працівниками Томашпільського районного військового комісаріату було проведено інструктивно-методичне заняття із працівниками органів місцевого самоврядування, відповідальними за ведення військового обліку військовозобов’язаних призовників та бронювання. 
Зі своїми доповідями до присутніх звернулися військовий комісар Томашпільського районного військового комісаріату, майор Роман Гончарук та т.в.о. заступника військового комісара з територіальної оборони, капітан Олександр Голоднюк.
У ході навчання спільно з учасниками було розглянуто практичні питання ведення обліку, з якими відповідальні працівники можуть зіткнутися в своїй роботі. Основна мета інструктивно-методичного заняття – забезпечення ефективного функціонування системи військового обліку та контролю за виконанням громадянами України військового обов’язку i дотриманням ними встановлених правил військового обліку.
Про підготовку та проведення чергового призову на строкову військову службу до Збройних Сил України йшлося в інформації військового комісара Томашпільського районного військового комісаріату Романа Гончарука. Він довів до відома присутніх основні вимоги Указу Президента України №22/2019 від 30 січня 2019 року «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році», постанови Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 року №921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних», підбив попередні підсумки призову на строкову військову службу, вказав на типові помилки, які допускають відповідальні працівники виконкомів місцевих рад при взятті на військовий облік громадян, що прибули на постійне місце проживання та наголосив на необхідності виконання завдань під час проведення в районі весняного призову громадян України на строкову військову службу.
Увагу присутніх було акцентовано на необхідності періодичного звіряння особових карток призовників і військовозобов’язаних із записами у військових квитках та посвідченнях про приписку до призовних дільниць, а також звіряння облікових даних з даними районного військового комісаріату.
Також сільським головам та секретарям сільських і селищних рад довели інформацію про основні законодавчі зміни, що стосуються служби за контрактом. «Служба з контрактом — це престижно. Військова служба за контрактом надає соціальні гарантії, медичне забезпечення, можливість отримати матеріальну допомогу, є можливість безкоштовно оволодіти професією, перепрофілюватися та додатково отримати вищу військову освіту. Тому продовжуємо проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення у цьому напрямку» - зазначив військовий комісар наприкінці зібрання.
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини