Провели обстеження умов проживання дітей-сиріт, які належать до ромської національної меншини

З метою захисту прав та законних інтересів дітей, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на території району, 09 квітня 2019 року працівники служби у справах дітей райдержадміністрації спільно із фахівцями з соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснили виїзд в смт Вапнярка та с. Паланка Томашпільського району.
 
На території Вапнярської селищної ради проведено обстеження умов проживання 3 дітей-сиріт, які належать до ромської національної меншини. Так, обстежено умови проживання неповнолітньої дитини-сироти в сім’ї її піклувальника, бабусі.Члени комісії провели бесіду з піклувальником дитини, наголосили на постійному покращенню умов проживання та навчання підопічної  дитини, яка є ученицею НВК «Вапнярська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3-ДНЗ». Також проведено обстеження умов проживання 2 дітей-сиріт, які набули відповідного соціально-правового статусу  в поточному 2019 році та влаштовані під опіку та піклування до своєї бабусі.
Крім цього, в ході проведення обстеження, працівники служби у справах дітей райдержадміністрації провели профілактичні  бесіди з опікунами щодо профілактики негативних проявів, які виникають у підлітковому віці серед дітей, наголошено на посиленому контролі  щодо  збереження життя та здоров’я підопічних.
 
На території Паланської сільської ради проведено обстеження умов проживання  та виховання 4 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та взяті  на облік  служби у справах дітей райдержадміністрації,  та 5 дітей, які перебувають на обліку РЦ СССДМ.
При обстежені умов проживання дітей в даних сім’ях  значна увага приділялася житлово-побутовим умовам проживання, наявність одягу, взуття, дитячих іграшок,  шкільного приладдя, продуктів харчування. 
З батьками дітей проведено профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків, забезпечення належних умов для проживання, виховання та розвитку дітей, попереджено про неприпустимість вчинення насильства в сім’ї будь-якої форми, роз’яснено щодо їх особистої відповідальності за неналежне виконання чи ухилення від виконання своїх батьківських обов’язків.
За результатами проведених обстежень підготовлені матеріали по здійсненню подальших заходів соціального захисту дітей.
 
Служба у справах дітей 
райдержадміністрації
 
 
Всі новини