Відзначили День Гідності та Свободи

«Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи».
Після подій 2013-го - 2014-го року, революції Гідності і трагедії початку неоголошеної війни Росії проти України, окупації «братнім російським народом» Кримського півострова і декількох обласних центрів на сході України, відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка  від 13-го листопада 2014-го року № 872/2014, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004-го року і в листопаді 2013 - лютому 2014 стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору, Указом Президента П.Порошенка 21 листопада в Україні відзначається  День Гідності та Свободи. 
Наш святий обов’язок у цей день – згадати всіх Героїв, які виборювали свободу України і віддали свої життя за краще майбутнє рідного народу.
У їх когорті – герої Небесної сотні та українські вояки, котрі загинули під час антитерористичної операції на сході України. Це ті молоді патріоти України, які боролися за честь, справедливість та гідність українського народу. Ми не повинні, не маємо права забути про це і нехай їхня жертовність не стане даремною. Герої сьогодення поклали свої голови за мирну Україну для нас і для прийдешніх поколінь.
21 листопада 2017 року на центральній  площі селища відбулись урочисті збори та мітинг-реквієм за участі керівництва району, начальників, спеціалістів управлінь та відділів райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради, лідерів політичних партій та громадських організацій, делегацій установ та підприємств району. Настоятель  Свято Успенського  храму   отець  Михаїл   відправив панахиду  за померлими.
У своїх виступах керівники району наголосили  на важливості  вступу у дію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, на незмінності  європейського шляху розвитку України, захисті цінностей та європейського вибору нашого народу.
«Цього дня чотири роки тому почалася боротьба з тоталітаризмом, як з явищем, яка триває й досі. Сьогодні на нас дивиться увесь світ. Усе прогресивне людство хвилюється за Україну. Ми повинні відзначати це свято. Адже молоде покоління має знати про події на Майдані, про Небесну сотню та загиблих на війні на сході країни. Молодь має пам'ятати, якою ціною ми завоювали свою демократію та свободу, - зазначив у своєму виступі голова РДА Олександр Закорченний. 
 Небесна сотня стоїть перед Божим Престолом і буде повіки опікуватися долею України. Кожному потрібно пам’ятати про них, за що вони  боролись, у що вірили, задля чого померли.
Шановні томашпільчани! Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини