«Книга світ – книга серцю привіт!» - у Вилянській сільській бібліотеці відбувся тиждень дитячої книги

Щороку в березні під час весняних канікул у бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому. Цей захід було створено з метою заохочення  дітей  та молоді до читання та книг, в час коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. Та ніщо не може замінити спілкування людині зі справжньою книгою. Традиційно активно включилися у організацію проведення цікавих і змістовних заходів для користувачів і бібліотечні заклади району.
 
Так, у Вилянській сільській бібліотеці з нагоди Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання відбувся тиждень дитячої книги «Книга світ – книга серцю привіт». Учні місцевої школи мали чудову нагоду перевірити свої знання, проявити ерудицію, кмітливість, уміння змагатися в інтелектуальній грі «Хто багато читає – той багато знає». Загадки та прислів’я стосувались різних книжок, які необхідно було відшукати, давши правильну відповідь та віднайти у книжці наступне завдання, за опорними словами відгадати назву казки, правильно прочитати вірш та доповнити кожним словом стрічку. Участь брали хлопчики та дівчатка, але найшвидшими та найкмітливішими стала команда хлопчиків «Казкознавці».
 
Також, до тижня дитячої книги бібліотекар  В.Ревера  провела інтелектуальну гру «Поле чудес» на тему «Квіткова веселка», адже надворі весна і саме зараз розквітають квіти. Учасники гри відгадували назву квітів, а також дізнавалися про квіти, що вони символізують та їхні лікарські властивості. Фіналістами стали Підгорна Марина, Мельник Ярослав та Чудак Олександра, яка і перемогла в супер – грі.
 
Крім того, було організовано екскурсію в чарівний світ казки для найменших читачів бібліотеки. Так завітали до бібліотеки і вихованці дитячого садка, щоб познайомитися з героями казок на книжковій виставці до дня народження Ганса Крістіана Андерсена «Чарівний світ дитинства».  
 
Тиждень дитячої та юнацької книги – це каскад літературних задоволень: відкриття нових імен в літературі, знайомство з новими книгами, спілкування з однодумцями, участь у цікавих акціях, демонстрація власних читацьких талантів та досягнень.
 
 
 
 
Всі новини