Провели «круглий стіл» на тему «Зупинемо насильство разом!»

Явище насильства в сім’ї доволі поширене. Тисячі жінок і дітей, а іноді й чоловіки, потерпають від образ, погроз, побоїв, психологічного тиску. Люди стають жертвами домашнього насильства незалежно від соціального статусу, заможності, освіти чи місця проживання.
Дуже важливо знати, як захисти себе та дітей від протиправних дій іншого члена сім’ї. Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та інші законодавчі акти передбачають можливості такого захисту. 
Чимало жертв роками терплять насильство, тому що не знають своїх прав, бояться кривдника, який погрожує вигнати з дому й позбавити коштів на утримання дітей. Тому, для кожної людини надважливо знати свої права в сім’ї. 
З метою підвищення обізнаності населення, директором РЦ СССДМ Яною Поповською спільно з начальником відділу правопросвітництва БВПД Альвіною Пилипчук та начальником районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Вінницькій області Ларисою Сташко, у рамках акції «16 днів проти насильства» було проведено «круглий стіл» на тему «Зупинемо насильство разом!». 
Насильство в сім’ї є порушенням права особи на життя, права на повагу до особистого та сімейного життя, до житла, права на захист від нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження, інших прав, гарантованих законом.
Якщо стосовно вас і ваших близьких вчинено такі дії – знайте: це протиправна поведінка, і ви маєте право на захист.
 
Директор Томашпільського РЦ СССДМ                     Я. Поповська
 
 
 
Всі новини