"Вдячні томашпільчани тим, хто врятував світ"

14 грудня, традиційно, ми вшановуємо пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям і здоров’ям, захищаючи нас від атомного лиха, хто пішов у вічність заради майбутнього свого народу, кому ми зобов’язані можливістю жити і працювати. Ми висловлюємо щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність і героїзм.
Час невпинною ходою віддаляє нас від тієї страшної Чорнобильської трагедії, але не загоює ран учасників тих подій, у пам’яті яких вона залишила багато зарубок.
Станом на 01.12.2018р. на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Томашпільської РДА перебуває 1317 осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, в т.ч.:
1 категорія – 134 чол.;
2 категорія – 23 чол.;
3 категорія – 15 чол.;
вдови  - 33 чол.;
діти – 1112 чол.
10 грудня 2018 року прийнято розпорядження голови райдержадміністрації № 350 «Про відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», яким утворено організаційний комітет з підготовки і відзначення дати та затверджено План заходів з питань  підготовки та проведення в районі Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС. З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, сьогодні в центрі селища відбулось покладання вінків та квітів до пам’ятного знаку "Вдячні томашпільчани тим, хто врятував світ".
В загальноосвітніх школах району проведено уроки, лекції, виховні години, «круглі столи» з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. В релігійних організаціях району пройшли поминальні панахиди та заупокійні богослужіння по загиблих і померлих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.
За роки, що минули після катастрофи, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов’язаний із використанням високих, і, нерідко, небезпечних технологій.
Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха.
Сьогодні ми повною мірою розуміємо, наскільки велику і масштабну справу зробили ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи. Їхній подвиг ніколи не піддасться історичному переосмисленню – вони зробили це в ім’я людства. І ми не маємо права забувати про це.
 
 
 
Всі новини