В районі пройшли заходи до Дня Соборності України

  21 січня 2019 року з нагоди Дня Соборності  України представники влади та громадськість району  взяли участь в урочистому мітингу  на центральній площі селища. З вітальними словами до жителів району звернулись голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, заступник голови районної ради Лариса Нароган та секретар селищного голови Томашпільської об’єднаної громади Валентина Залюбівська, зичили всім доброго здоров'я, щастя, миру і злагоди в ім'я процвітання України.
- «Без Четвертого Універсалу не було би і Акта проголошення незалежності. Якби наші славні предки далекого 1918-2019 років не посіяли зерна ідеї незалежності, вона б ніколи не розрослася до майже одностайної підтримки на референдумі 1991-го року. Символічно, що прапор, герб, гімн, гривню, певною мірою єдиний стандарт літературної державної мови ми прийняли у спадок з тих часів. Рівно як і академію наук і національний архів, україномовні школи та університети. І незалежну від Москви Православну Церкву України», - наголосив Олександр Закорченний.
Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні та поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України». Після урочистої частини томашпільчани вишикувались у вигляді «живого слова - ГІМН» та заспівали  Державний Гімн України.
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини