Районний тур конкурсу "Вчитель року - 2020" збирає володарів педагогічного таланту

Учні, які на сьогоднішній день ще навчаються, мають змогу бачити новітній сучасний розвиток учителів усіх напрямків, адже педагог- це професія, яка має у собі підґрунтя молодості й вічності. Вчитель ніколи не старіє, бо ж завжди крокує у ногу з часом, з новим поколінням, із сучасними технологіями. Змога простежити цей креативний розвиток педагогічної майстерності в нашому районі випала під час проведення І (зонального) туру Всеукраїнського конкурсу "Вчитель року-2020".
В один із листопадових днів на базі будинку дитячої творчості відбулося конкурсне випробування. Цього року троє учасників-педагогів Наталія Сауляк, учитель історії Вилянської школи, Тетяна Сіваєва, учитель історії Пилипи-Борівської школи, та Геннадій Михайлов, учитель історії Покутинської школи Шаргородського району, вирішили спробувати себе у номінації "Історія". 
Перед початком конкурсного випробування до учасників звернулися журі конкурсу та методист районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації, голова оргкомітету Євгенія Паламаренко, яка ознайомила із порядком проведення конкурсу та побажала учасникам успіхів, легких завдань та перемоги. 
Конкурсний день для учасників змагання був досить насичений, адже він був розділений на три частини. Члени журі оцінювали учасників у кількох випробуваннях: проведення фрагменту уроку із застосуванням визначеного членами журі методу/прийому "Методичний практикум", практична частина, яка містила в собі тестування з фахової майстерності, і виконання графічної роботи "Практична робота". 
Презентаційні матеріали, тестові завдання показали достатній рівень професійності, творчого потенціалу, психолого-педагогічної та фахової підготовки учасників. У своїй практичній діяльності вчителі використовували інтерактивні технології, а також метод проектів, нестандартні та інтегровані уроки, дидактичні та рольові ігри, пошуково-дослідницьку роботу, забезпечили особистісно орієнтоване, розвивальне навчання, формували критичне мислення. Також учасники конкурсу продемонстрували вміння визначати та характеризувати ракурси висвітлення історичних подій, перспективи розвитку подій з огляду на визначений історичний ракурс, майстерність використання визначеного методу/прийому, аргументованість позицій та лаконічність відповідей.  
Члени журі, підсумовуючи результати змагань, визначили, що конкурс був не легким, однак відзначили достатній рівень володіння учителями сучасними технологіями, обізнаність учасників конкурсу з вимогами до рівня викладання предметів, дотримання державних стандартів, критерій оцінювання рівня навчальних досягнень учнів.
Після напружених та хвилюючих випробувань переможницею конкурсу визнано вчительку історії Вилянської школи Наталію Сауляк, якій вручено Диплом І ступеня. Тож тепер вона буде захищати честь району в регіональному етапі конкурсу «Вчитель року 2020», який проходитиме в грудні-лютому. Друге місце розділили педагоги Тетяна Сіваєва та Геннадій Михайлов, які отримали дипломи ІІ ступеня. 
Завершився районний етап Всеукраїнського конкурсу "Вчитель року - 2020" урочистою церемонією нагородження переможців та спільним фото напам'ять. 
 
Олена СТАДНІК
ПП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини