Урочистості з нагоди Дня Соборності України

Сьогодні, 22 січня з нагоди Дня Соборності та Свободи України представники влади та громадськість району  взяли участь у церемонії покладання квітів до Стели  Незалежності. В урочистій церемонії взяли участь голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, перший заступник голови РДА Віктор Ставнійчук,  заступник голови РДА Наталія Бандиш, заступник голови районної ради Лариса Нароган, керівники структурних підрозділів РДА та районної ради, громадськість району. У своєму вітальному слові очільник району Олександр Закорченний  відзначив, що цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України національним святом – Днем Соборності.
Саме 22 січня в Києві під дзвони Святої Софії було ухвалено рішення про об'єднання двох, розділених історичною прірвою, гілок українського народу. В Універсалі Директорії УНР наголошувалося: «Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка». Так, спираючись на заповітні мрії і широке волевиявлення обох частин українства, враховуючи об'єктивні історичні, політичні, духовні, правові аспекти цього тривалого й болісного процесу, постала єдина соборна Українська держава.
Об'єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам'яті українського народу. Свідченням того стали січневі події 1990 року, коли було створено людський ланцюг, який з’єднав Київ і Львів, Схід і Захід України.
- Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акта Злуки - це не тільки суспільна потреба, а й наш моральний обов’язок – берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на вівтар  незалежності, соборності та державності, - наголосив Олександр Закорченний.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини