Засідання круглого столу на тему «Соціальне партнерство – запорука успіху в подоланні безробіття»

30 липня 2019 року перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук взяв участь в засіданні круглого столу на тему  «Соціальне партнерство – запорука успіху в подоланні безробіття» в Томашпільській районній філії Вінницького ОЦЗ. Участь у заході взяли заступник голови районної ради Лариса Нароган сільські голови, представники Томашпільської  та Вапнярської ОТГ, експерти соціального та пенсійного забезпечення, спеціалісти центру зайнятості. Вела засідання голова районної філії Вінницького ОЦЗ Лариса Полійчук, яка детально розповіла присутнім про сучасні виклики, що стоять перед фахівцями закладу, ознайомила з рядом питань , відмітила зростання кількості довготривалого безробіття серед населення району. «Питання подолання безробіття, легалізації трудових відносин завжди актуально та на часі. На вимогу сьогодення Томашпільська районна філія співпрацює з кожною територіальною громадою в питанні надання соціальних послуг громадянам Повернення шукачів роботи до продуктивної зайнятості та подолання довготривалого безробіття – на разі одне з головних завдань служби зайнятості», – зазначила директор районної філія Лариса Полійчук. Також директор наголосила, що тільки спільними зусиллями можливо допомогти безробітним відчути впевненість в завтрашньому дні.
 «Ми ставимо собі за мету – допомогти кожному знайти гідну роботу. Сьогодні вже немає сумніву, що головною ознакою покращення ситуації на місцевому ринку праці є ефективне використання направлень активної політики зайнятості», - зазначила заступник директора філії Лариса Зарванська. Вона роз’яснила роль кар’єрного радника в працевлаштуванні безробітних.
З Порядком організації та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру, та порядком відшкодування ЄСВ, присутніх ознайомила начальник відділу взаємодії з роботодавцями Людмила Притула.
Перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук виступаючи перед присутніми наголошував на важливості відкритості  та публічності своєї трудової діяльності , коротко зупинився на проблематиці трудової міграції, питаннях кадрового дефіциту  робітничих професій.
Учасники заходу отримали роз’яснення змісту послуг, що надає служба зайнятості, ознайомились з професійно-кваліфікаційним складом осіб, які перебувають на обліку в Томашпільській філії та на завершення обговорили проблемні питання, визначили спільні заходи щодо співпраці у вирішенні зайнятості населення.
 
 
 
Всі новини