Народний депутат України І.Спориш провів особистий прийом громадян

Народні депутати зобов'язані не лише ухвалювати закони й працювати в парламентських комітетах, але й звітувати перед виборцями, проводити особисті прийоми громадян і розглядати звернення. Оскільки депутат може розробити програму вирішення проблем району та сприяти її фінансуванню державою чи місцевою владою, є сенс звертатися до нього з будь-яких питань, починаючи від ремонту школи, дитячого садка чи стадіону, аж до проблем із водою та газопостачанням. 
Цим правом скористалися 19 лютого 9 жителів Томашпілля, завітавши на особистий прийом до народного депутата України Івана Спориша. Долучився до особистого прийому нардепа перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук. 
Ряд звернень жителів територіальних громад району стосувалися виділення матеріальної допомоги онкохворим на лікування, оплати дороговартісної операції тощо. Чимало було й тих, хто прийшов до нардепа за вирішенням соціальних проблем. Так, житель Томашполя просив депутата посприяти пришвидшити чергу на отримання автомобіля, а житель Липівки цікавився питанням придбання житла сім'ям АТОвців із Високого і Вапнярок, інтереси яких юридично представляє. Також візитерами під час спілкування із нардепом порушувалися питання працевлаштування, юридичної підтримки тощо. 
А ось жителька Кислицького завітала на прийом до народного обранця із проханням  посприяти позитивному вирішенню проблеми розрахунку за продаж земельного паю, а антонівчанин цікавився у Івана Спориша ситуацією на ринку землі, та разом з тим у своєму зверненні висловив свій категоричний протест проти продажу землі в Україні. 
 Всі наболілі проблемні питання, з якими звернулися жителі району, були уважно вислухані народним депутатом України. Було надано юридичну консультацію з порушених питань,  а окремим громадянам, які потребували виділення коштів на лікування, народний депутат пообіцяв надати матеріальну допомогу. Окрім цього, Іван Спориш розглянув та погодив того дня  ще  18  письмових звернень громадян.
 
Євгенія ШУЛЬГАН
ПП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
 
Всі новини