Відбулося засідання методоб’єднання«Формування готовності педагогічних кадрів до роботи з дітьми пільгових категорій»

 
З  метою  поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт,  дітей, позбавлених батьківського піклування,  дітей з ООП     
22 грудня   2016 року  на базі Будинку  Дитячої  творчості  відбувся теоретичний  навчальний  семінар  шкільних   практичних психологів та соціальних педагогів на тему «Формування  готовності  педагогічних кадрів до  роботи  з дітьми  пільгових  категорій», організований методистом психологічної служби відділу освіти  Чоловською Т.А. 
Для  участі  в  навчальному  семінарі  було  запрошено  головного  спеціаліста служби у справах  дітей Томашпільської  РДА  Біжан О.М.  та  завідуючу ПМПК Липовецьку  А.В.
В ході  семінару  працівникам  психологічної  служби  навчальних  закладів  району   звернено  особливу  увагу  на те, що для повної і продуктивної роботи з соціального захисту дітей пільгових категорій повинна бути чітко налагоджена робота психолога, соціального педагога з класними керівниками на всіх ланках навчального процесу: від школи І ступеню до школи ІІІ ступеню,  співпраця із соціальними службами, органами виконавчої влади. Саме педагогічна компетентність і не байдужість педагогічних працівників  дають змогу працівникам психологічної служби вдало і правильно реагувати на ті правові та соціальні проблеми, які виникають у дитини будь-якої категорії. Підсилюючи роль класного керівника в учнівському колективі, практичний психолог та соціальний педагог планує свою роботу з класними керівниками школи через надання індивідуальних консультацій по роботі з дітьми пільгових категорій, проведення семінарів та круглих столів з класними керівниками на яких розглядається нормативно-правова база по роботі з такими дітьми, обговорюються конкретні ситуації при роботі з сім’ями пільгових категорій.   
 
 
 
 
 
Всі новини