«Ці трагічні тридцять ….чорні»...

Час плине дуже швидко – сьогодні уже вісімдесят п’яті роковини Голодомору, - чи не найбільшої, а може найбільшої біди, в історії України, однієї з найстрашніших трагедій в людській історії минулого століття.
Що не роковини, то дедалі важче знайти очевидців трагедії, адже будь-кому з тих, хто на власні очі бачив те жахіття, далеко за дев’яносто. Зараз, це вже обов’язок молодшого покоління не дати згаснути пам’яті про Голодомор, дбайливо передати її наступним поколінням українців.  І щоб наші онуки та правнуки ніколи не забули, що тридцять другого року Господь послав Україні врожай - може не найщедріший, але достатній для того, щоб був і хліб, і до хліба. А голод же спричинив кремлівський антихрист, який забрав в мільйонів українців їжу та прирік мільйони українців на муки голодної смерті.
23 листопада 2018 року о 15:30 з нагоди відзначення Дня пам’яті жертв Голодоморів громадськістю району було проведено мітинг-реквієм, за участі  голови районної ради Дмитра Коритчука, керівника апарату районної державної адміністрації Віктора Калася, секретаря селищної ради Томашпільської ОТГ Валентини Залюбівської, керівників установ, організацій району, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості та засобів масової інформації. Учасники мітингу пройшли  траурною ходою від центральної площі селища до Пам’ятного знаку жертвам Голодоморів. На заході присутні згадали про жахи голоду 1932-33 років, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор».
 До підніжжя пам’ятників томашпільчани поклали колоски, вінки та квіти, засвітили десятки  поминальних свічок за загиблими у страшні роки голодомору,  вшанували загиблих хвилиною мовчання. Священник селища провів поминальне богослужіння.
Шановні жителі району! Найголовнішим пам’ятником жертвам Голодоморів має стати утвердження тієї держави, про яку мріяли наші батьки, діди і прадіди, в якій основною цінністю стане життя і свобода кожного громадянина.
Тож схилімо голови в глибокій жалобі, згадаймо у спільній молитві і запалімо свічі пам’яті на знак скорботи за тими, хто загинув голодною смертю.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини