На захисті людини

3-го грудня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням нам про обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями.  
Одним із основних напрямів роботи Фонду  соціального страхування України є турбота про тих людей, які мають інвалідність чи відсоток втрати працездатності внаслідок отриманих на виробництві травм або професійних захворювань.
Станом на сьогоднішній день на обліку у Ямпільському відділенні  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області перебувають 10 утриманців та 115 потерпілих, які проживають на території Томашпільського району, з них люди з інвалідністю І групи – 5 чол., ІІ групи – 13 чол., ІІІ групи – 68 чол., 29 потерпілих, яким не встановлено групу інвалідності. Усі вони в повному обсязі  отримують належні страхові виплати, а також медичну і соціальну реабілітацію. 
З метою відновлення здоров’я та працездатності потерпілих від нещасних випадків на виробництві за 10 місяців 2019 року здійснено виплат: допомога в зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності  або встановлення інвалідності – 154,57тис. грн., одноразова допомога  потерпілому  в разі стійкої  втрати професійної працездатності – 46,05тис. грн., щомісячна грошова сума в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує  відповідну частину втраченого заробітку потерпілого – 2200,62тис.грн., щомісячні страхові виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника – 108,23тис. грн. 
Потерпілим надаються медико-соціальні послуги, згідно висновку МСЕК, в т.ч.: постійний сторонній догляд – 68,18тис. грн., виплата на побутове обслуговування – 90,91тис. грн., компенсація виплат на бензин – 2,08тис. грн. Протезами та протезно–ортопедичними виробами забезпечено 10 потерпілих  на суму  406,77тис. грн. Путівки на санаторно-курортне лікування з оплатою проїзду до місця лікування отримали 3 особи з інвалідністю на суму 40,32 тис. грн. Дев’ять застрахованих осіб забезпечені реабілітаційним лікуванням після перенесених захворювань і травм в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладах за рахунок коштів Фонду на суму 129,6тис. грн.    
Користуючись нагодою, щиро бажаю всім здоров’я, шанобливого й поважного ставлення в суспільстві та ніколи не почуватися забутими чи полишеними наодинці зі своїми проблемами.
          
Начальник Ямпільського відділення  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України   у Вінницькій області  Є.Волошина
Всі новини