В Томашполі відбувся виїзний семінар «Батьки за раннє втручання»

 
Громадська організація «Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю  «Відкриті серця»  18 червня 2018 року провела в смт.Томашпіль  виїзний семінар «Батьки за раннє втручання»  для  батьків дітей з інвалідністю, порушеннями розвитку та ризиком їх виникнення, громадськості району.
Участь у семінарі взяв голова районної державної адміністрації О.Закорченний, працівники  районного центру СССДМ , інших структурних підрозділів РДА, ЗМІ.
На початку зібрання очільник району подякував голові Вінницької громадської організації «Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця», директору комунального закладу «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» Світлані Демко за організовану зустріч, ініціативність та постійну нелегку роботу в  сфері надання послуг дітям та молоді з важкими формами інвалідності та їх родинам. Разом з цим О.Закорченний зазначив що Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» в соціальному партнерстві з комунальним закладом «Вінницький обласний центр соціально - психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» мають 12-річний досвід розробки та реалізації спільних програм спрямованих на створення інклюзивного середовища та більш широких можливостей для розвитку людей з інвалідністю, і на даному семінарі запрошені батьки зможуть отримати відповіді на болючі питання та переконатись ,що вони не одні, що разом можна подолати всі виклики та зробити наших дітей щасливими. 
Семінар проходив в рамках грантового проекту  «Раннє втручання  - шлях в нове життя» -  збільшення ініціатив батьків з адвокації  раннього втручання і підвищення рівня обізнаності громадськості у Вінницькій області», що впроваджується Асоціацією «Відкриті серця»», за фінансування ЄС в межах та як невід’ємна частина спільного Проекту HealthProm (Великобританія), ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» (НАІУ) і БФ «Інститут раннього втручання» (БФ ІРВ) «Збільшення здібностей громадських організацій, керованих батьками, підтримувати забезпечення реформ, спрямованих на права і потреби дітей з інвалідністю раннього віку в Україні».
Учасники  ознайомились  з філософією та змістом послуги раннього втручання, практикою надання послуг РВ в Україні, існуючим досвідом його просування в Україні, а також набули знань та навичок з  адвокації та комунікації.
«Програма раннього втручання – це інноваційна модель надання послуг для дітей з інвалідністю від народження до 4 років з метою наступного попередження чи зменшення рівня інвалідизації людини протягом життя», – відзначила голова ради асоціації  «Відкриті серця» Світлана Демко.
За словами заступника голови організації Наталії Головко, віковий період від народження до 4 років – це найкращий час для уникнення інвалідизації людини, за умови, що відсутні серйозні порушення в роботі головного мозку та центральної нервової системи.
В ході засідання було  розглянуто ряд питань, зокрема: 
- «Раннє втручання, як воно є! Що насправді ми вкладаємо в поняття «Раннє втручання»? Філософія та зміст послуги раннього втручання»;
- «Презентація батьківського руху – Всеукраїнський форум «Батьки за раннє втручання»-
- «Адвокація батьками політики раннього втручання. Ключові засади громадської адвокації».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини