Урочиста хода з нагоди 75-ї річниці визволення Томашпільщини

Уже  79 років  відділяє всіх нас від того страшного дня, коли в кожну українську сім’ю надійшла зловісна звістка про початок великої кровопролитної війни. Безжальне колесо Другої світової прокотилося по українській землі, залишивши за собою розруху і безліч людських жертв.
Справжній масштаб цих великих втрат неможливо оцінити. Та навіть всевладний час не в змозі стерти із пам’яті згадку про ті страшні події. Нашим батькам, дідусям, дітям війни ніколи не забути цієї страшної трагедії. Вони пам’ятають воєнні дії на території Вінниччини та кожного населеного пункту  рідного Томашпільського району. І зараз, у ці весняні дні, згадують події, які передували  уже звільненню нашої рідної землі  від ярма окупації.
15 березня на  центральній площі селища відбулась урочиста хода. По селищі урочистим маршем пройшла колона, яку очолили голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, голова районної ради Дмитро Коритчук та голова Томашпільської ОТГ Валерій Немировський. Вшановуючи пам’ять полеглих за звільнення рідного краю від ненависного ворога, учасники зібрання прийшли до Меморіалу слави, де відбулось покладання живих квітів, вінків та корзин до меморіальних плит. Учасники зібрання вшанували пам’ять воїнів-визволителів і всіх полеглих у Другій Світовій війні хвилиною мовчання.
Продовжились заходи в селищному будинку культури, де виступаючи перед громадою селища голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний  щиросердно привітав жителів Томашпільщини з 75-ю річницею визволення району від німецько-фашистських загарбників, побажав злагоди у кожній оселі, щоб життя наповнювалось щедрим сонячним теплом, благополуччям та мудрістю, щоб процвітав рідний край, щедро родила нива, життя було щасливим, а  достаток жив у кожній оселі. «Минають роки, покоління змінює покоління, з кожним роком все менше залишається наших переможців. І вже не стільки з розповідей, скільки по фільмах і книгах наші діти дізнаються про тих, хто ціною свого життя подарували нам мирне небо, хто вижив і став для нас символом і уособленням мужності, мірилом істинної любові до рідної землі. Наш святий обов'язок – шанувати пам'ять загиблих і піклуватися про живих ветеранів, щоб герої воєнних років не почували себе забутими і самотніми, були оточені турботою, підтримкою та увагою», -підкреслив у своєму зверненні очільник громади. 
В ході урочистостей працівники будинку культури та учні школи показали глядачам зворушливі художні номери.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини