Провели семінар-нараду на тему «Розвиток та державна підтримка фермерських господарств»

15 березня 2019 року в Ресурсному центрі розвитку громад РДА відбулась семінар-нарада на тему «Розвиток та державна  підтримка  фермерських господарств» під головуванням голови райдержадміністрації Олександра Закорченного та начальника агропромислового розвитку РДА Валерія Випаріни. Участь у заході взяли голови фермерських господарств, приватні землевласники,  а також  керівники та представники управлінь та відділів у Томашпільському районі:
- відділу у Томашпільському районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області;
- відділу Могилів-Подільської об’єднаної державної податкової інспекції у Томашпільському районі;
- ДП «Томашпільський райагроліс»;
- управління Держпродспоживслужби у Томашпільському районі;
- томашпільського представництва  Державного підприємства «Державний центр сертифікації та експертизи с/г продукції у Вінницькій області».
 
На початку зібрання очільник району Олександр Закорченний коротко ознайомив присутніх з планом засідання та охарактеризував основні показники роботи агропромислового комплексу району.
 
З доповіддю перед присутніми виступив начальник управління агропромислового розвитку РДА  Валерій Випаріна, підбивши підсумки роботи управління у 2018 році та охарактеризувавши державні програми підтримки ФГ на 2019 рік. 
 
Також було заслухано  представників  банків, старшого наукового співробітника інституту кормів та сільського господарства Поділля НАН Василя Дорощука з питанням  про особливості догляду за зерновими культурами в умовах кліматичних змін та про технологію вирощування кукурудзи на зерно; завідувача лабораторією інституту кормів та сільського господарства Поділля НАН Олександр Земляного з питанням про технологію вирощування кукурудзи на зерно та ячменю; менеджерів акомпанії «Серпень», «Тімак Агро Україна», «Сервіс Агромаркет» та  «Алькор». 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Всі новини