Відбулось засідання оргкомітету з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України

Основні етапи підготовки до найголовнішого свята держави – 28-ї річниці Незалежності України, обговорили члени організаційного комітету, засідання якого відбулося сьогодні, 7 серпня 2019 року,  під керівництвом першого заступника  голови райдержадміністрації Віктора Ставнійчука, голови районної ради Дмитра Коритчука та за участі керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та районних установ. 
Під час засідання учасники зібрання обговорили дату та час заходів з відзначення Дня Державного Прапора та урочистих заходів до Дня незалежності Ураїни.   Так, зокрема, вирішено, що 22 серпня 2019 року в районній державній адміністрації відбудуться  урочисті збори за участі представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, політичних та громадських формувань, трудових колективів та громадськості району. Обговорено план заходів з підготовки та відзначення зазначених державних свят, зокрема передбачено проведення благоустрою населених пунктів району та пам’ятних знаків, широке розміщення національної символіки. Релігійним конфесіям буде запропоновано провести молебні за Україну. Відділом освіти райдержадміністрації до Дня незалежності України заплановані тематичні викладки літератури у шкільних бібліотеках, оновлення куточків державної символіки у школах, у вересні – темою перших уроків буде історія становлення української державності. Також у районі пройдуть спортивно-масові заходи: змагання з футболу та волейболу, в закладах культури - ряд тематичних виставок літератури, фото- та архівних документів, присвячених історії українського державотворення. Делегація від Томашпільщини візьме участь в обласному фестивалі народної творчості «Скарби Поділля».
Разом з цим учасники заходу акцентували увагу на забезпеченні належного громадського порядку та медичного обслуговування учасників святкувань.
По закінченні засідання керівникам структурних підрозділів РДА було надано ряд усних доручень. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини