До уваги жителів району: щодо правил поводження на залізничному транспорті

На території обслуговування регіональної  філії «Одеська залізниця» склалася критична ситуація щодо крадіжок майна та вантажів, порушень громадянами Правил встановлених на  залізничному транспорті, а саме перехід через залізничні колії в невстановлених місцях або при русі поїздів, випасу худоби поблизу залізничної колії, побиття скла у приміських та пасажирських поїздах.
Випадки незаконних втручань, порушень громадянами Правил встановлених на залізничному транспорті, можуть призвести до неминучих наслідків - загибелі (травмування) людей, техногенної катастрофи, дезорганізації руху як залізничного, так і автомобільного транспорту, тощо.
 
Підкреслимо, що покарання за умисне знищення або пошкодження чужого майна, передбачене - накладенням штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами на строк до двох років або позбавленням волі на строк до трьох років.
 
Знаходження та випасу худоби поблизу залізничної колії - згідно ч.4 ст.109 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 170 до 340 грн.
 
Перехід через залізничні колії в невстановлених місцях - згідно ч.З ст.109 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 34 до 170 грн.
 
Всі новини