Управління АПР РДА інформує: хід осінньо-польової компанії

Станом  на 18 вересня 2018 року   по всіх категоріях господарств району проходить  підготовка ґрунту під посів та посів озимих культур  під рожай 2019 року.   Зорема посіяно  :  озимого ріпаку на площі -  711 га та  озимої пшениці - 1582 га.
 В районі продовжується  копка цукрового буряка. Площа до збирання  цукрового буряка  по району становить 5890 га. , а саме   : 
ПСП «Перемога» -110 га, 
СТОВ «Липівка»- 37 га,
ПрАТ ПК «Поділля» - 2161 га,
ТОВ «Агро-комплекс «Зелена долина»- 3308 га,   
 ПП «Фатіма-Агро»- 30 га,
ФГ« Август В.А» 16 га 
За оперативною інформацією на сьогодні  фактично викопано по районі більше 1062 га цукрового буряка.  Накопано  і вивезено  на цукровий завод  52729 т., середня урожайність становить  близько   497 ц/га .
На формування технологічних якостей цукрових буряків впливає цілий ряд факторів, передусім: агротехніка вирощування, насіння цукрових буряків, застосування добрив і засобів захисту рослин та погодно-кліматичні умови тощо. Особливе значення для отримання високоякісних буряків має селекційна робота. На сьогодні на бурякових ланах використовується багато насіння зарубіжних гібридів (понад 80%). Слід відзначити, що вітчизняні селекційні матеріали більш пристосовані до коливань погодних умов в Україні під час вегетації, цукрові буряки більш стійкі до хвороб, більш придатні до зберігання. 
На Томашпільщині активно ведеться збір пізніх сільськогосподарських культур . Розпочато  збір соняшника  та кукурудзи на зерно.
Господарствами нашого району на сьогоднішній день уже обмолочено: соняшника на площі більше 3718 га (50%), середня урожайність становить біля  29 ц/га .
Кукурудзи на зерно  на площі 1085 га (8%) середня урожайність становить   біля  85 ц/га.
Триває підготовка до збирання  і збирання, овочів, і кукурудзи на силос.
Також проводиться глибока оранка під посів цукрового буряка та підготовка  ґрунту на зяб.
Станом на  18.09.2018 року  в районі сільгосппідприємства  активно проводять розрахунки  за оренду  земельних паїв  (відсоток виплати від нарахованого  60%).
Наразі управлінням АПР ведеться  щоденний моніторинг проведення осінньо-польових робіт. І, зважаючи на результати, є всі передумови, що осінньо-польова компанія по збиранню пізньої групи зернових і технічних культур, посів озимих під урожай 2019 року у Томашпільському районі буде проведена у визначені терміни і у відповідності до агротехнічних вимог.
 
У правління
агропромислового розвитку
райдержадміністрації       
 
Всі новини