Соціальні гарантії безробутним з обмеженими можливостями

  З метою адаптації інвалідів до вимог сучасного ринку праці, підвищення рівня їх зайнятості 22.11.2016 у Томашпільському районному центрі зайнятості відбувся цільовий семінар для осіб з обмеженими можливостями. У ньому взяли участь 14 інвалідів, які перебувають на обліку. Також на семінар були запрошені представники Пенсійного Фонду, управління праці та соціального захисту РДА, голова МСЕК .
  Відкрила семінар директор районного центру зайнятості Чижевська Н. В., яка окреслила та визначила основні проблеми з працевлаштування осіб з обмеженою працездатністю та шляхи їх подолання.
  Безробітних ознайомлено  з станом ринку праці, соціальними послугами, які надає служба зайнятості, зокрема, йшлося про професійне навчання, участь у громадських та тимчасових роботах, а також у започаткуванні власної справи.
  Начальник відділу по призначеню, перерахунку пенсій  управління Пенсійного фонду України у Томашпільському районі Стратій Людмила Михайлівна розповіла присутнім про нововведення у пенсійному законодавстві України з 1 січня 2016 року.
  Спеціаліст 1 категорії Рибак Михайло Дмитрович управління праці та соціального захисту населення Томашпільської РДА проінформував присутніх про надання послуг пільговим категоріям населення  та державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям інвалідам.
  Реабілітолог Томашпільського МСЕК Рибачук Раїса Яківна  наголосила про важливість застосування рекомендацій індивідуальної програми реабілітації  інвалідів при працевлаштуванні.
  В ході семінару учасники мали можливість поспілкуватися з представниками служб і отримали відповіді на всі запитання, які їх цікавили.
  Семінар пройшов жваво та цікаво.
 
 Провідний фахівець              Горбенко К.А.
 
 
 
 
Всі новини