"Вдячні томашпільчани Тим, хто врятував світ"

14 грудня, традиційно, ми вшановуємо пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям і здоров’ям, захищаючи нас від атомного лиха, хто пішов у вічність заради майбутнього свого народу, кому ми зобов’язані можливістю жити і працювати. Ми висловлюємо щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність і героїзм.
Час невпинною ходою віддаляє нас від тієї страшної Чорнобильської трагедії, але не загоює ран учасників тих подій, у пам’яті яких вона залишила багато зарубок.
Наслідки Чорнобиля відчуватимуться ще сотні літ. Тому нам  ніколи не можна забувати про те, що трапилось 26 квітня 1986 року, цей день залишиться чорною міткою в житті мільйонів людей. 
З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, сьогодні, по центрі селища пройшла колона  з громадськості району за участі представників районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» та органів виконавчої влади. На знак вшанування пам’яті про тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи людство від атомного лиха, учасники зібрання поклали до пам’ятного знаку "Вдячні томашпільчани Тим, хто врятував світ" корзини та живі квіти.
За роки, що минули після катастрофи, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов’язаний із використанням високих, і, нерідко, небезпечних технологій.
Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха.
Сьогодні ми повною мірою розуміємо, наскільки велику і масштабну справу зробили ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи. Їхній подвиг ніколи не піддасться історичному переосмисленню – вони зробили це в ім’я людства. І ми не маємо права забувати про це.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини