В районному центрі зайнятості пройшов семінар з гендерних питань

Гендерна рiвнiсть є однiєю з ознак правової держави. Держава зобов'язана забезпечувати дотримання прав людини, передбачених мiжнародним законодавством. 
Ми живемо в часи швидких змін. Звісно ж змінюються і взаємовідносини між чоловіками та жінками в усіх сферах  життєдіяльності  суспільства. Утвердження  тендерної рівності – важливий  напрямок  в Україні за останні роки. Це питання проходить крізь всі проблеми сьогодення і є актуальним  в житті кожного з нас.                 
 22.06.2017 року в Томашпільському районному центрі зайнятості пройшов семінар з гендерних питань. 
Обговорити дане питання завітав Слободян Г.В.- начальник  відділу сім ї, молоді та спорту Томашпільської  райдержадміністрації. Він в своєму виступі зупинив свій погляд  на становищі жінок України сьогодні. Основною проблемою є декларативний характер гендерної рівності та формальність прав жінок. Реальна ситуація багато в чому є прямо протилежною правовим нормам. Основними жіночими проблемами є домашнє насильство, проституція та торгівля жінками, наркоманія, безробіття, відсутність послідовної державної політики в цій сфері.
Чинне законодавство de jure гарантує чоловікам та жінкам України рiвнi права та можливості, але наскільки вони реально допомагають жінкам відчути себе вільними та рівними в політичній, культурній, соціальній, економічній сфері, у працевлаштуванні та в повсякденному житті?
Учасники заходу брали активну участь у спілкуванні, активно запитували та  ділились  своїми враженнями та наболілими проблемами.
 
Провідний фахівець
 відділу надання послуг
 районного центру зайнятості                            Сандрак М.В.
 
 
Всі новини