Розчистимо наші джерела!

 
З метою поліпшення стану джерел, водойм і річок України, раціонального використання водних ресурсів, виховання дбайливого ставлення населення до  них, підвищення рівня екологічної та правової обізнаності громадян щодо охорони водних ресурсів шляхом залучення широких верств населення до практичної природоохоронної роботи   з 2 по 27 квітня 2018 року в області проводитиметься екологічна акція «Розчистити джерело».
Внаслідок глобального потепління, що зумовлене парниковим ефектом, випадання опадів протягом року скорочується і у ряді населених пунктів спостерігаємо значне зниження водних горизонтів. Сьогодні маємо вже такі території, де вода в колодязях і свердловинах є непридатною для пиття, бо земля вже неспроможна природним способом очищати дренуючу воду.
В Томашпільському  районі  також    відповідно до   Доручення   Вінницької  ОДА  від 29 березня  2018  року  № 01.01.-131804 будуть проведенні заходи підтримки даної  екологічної акції «Розчистити джерело».
До участі у акції буде   залучено  органи місцевого самоврядування, об’єднані територіальні громади, працівників підприємств, установ,  організацій, осіб, зареєстрованих як безробітні, учнівську молодь та небайдужу громадськість. Будуть проведені заходи з  розчистки, відновлення   замулених джерел та упорядкування їх на території району, що  сприятиме збереженню, відтворенню та охороні водних ресурсів.    
Не стіймо осторонь – розчистимо наші джерела.
 
Управління АПР Томашпільської  РДА
 
Всі новини