Апаратна нарада при голові РДА

Сьогодні в залі засідань Томашпільської РДА відбулась апаратна нарада під головуванням голови РДА Олександра Закорченного. Участь у зібранні взяли  перший заступник голови РДА Віктор Ставнійчук, заступник голови РДА Наталія  Бандиш, голова районної ради Дмитро Коритчук та його заступник Лариса Нароган, начальники управлінь та відділів районної державної адміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники територіальних підрозділів, підприємств та організацій району.
На початку засідання Олександр Закорченний повідомив присутнім в залі про проведення з 26 вересня 2017 року командно-штабних навчань з територіальної оборони області. Коротко обговорив  ситуацію, що нещодавно склалась в Крижопільському районі в зв’язку з стихійною катастрофою : градом, який завдав чималих збитків населенню.  Разом з цим, очільник громади зазначив, що наразі за сприянням депутата Верховної Ради України Івана Спориша, до району надійде субвенція на соціально-економічний розвиток в розмірі близько 3-х млн. грн. Дані кошти будуть використані на  закупівлю  нового обладнання УЗД для центральної районної лікарні,  завершення добудови районного будинку культури, ремонт музею імені І.Черняховського в с.Вербова та закупівлі енергозберігаючих  вікон та котлів в загальноосвітні заклади району. 
Також Олександр Григорович ознайомив присутніх із підсумками робочого візиту першого заступника голови ОДА Андрія Гижка та директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Миколи Ткачука до Томашпільського цукрового заводу  ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина». Питання, що обговорювались на зустрічі, стосувались енергоефективності та охорони навколишнього середовища. Зокрема важливим є те, що  завод першим в області перейшов на альтернативні види палива, 2 парові котли були переведені  на вугілля; відбулося удосконалення систем очищення повітря – придбано фільтраційну установку, завдяки якій зменшено викиди в атмосферу; здійснено закупівлю  мобільної установки – земснаряду, пересувної очисної установки для розчистки водойм, яка уже навесні запрацює в повному об’ємі.
В ході засідання  з керівниками управлінь, відділів РДА та установ району було обговорено  питання  підготовки підприємств житлово – комунального господарства, паливно - енергетичного комплексу та об’єктів соціальної сфери району до роботи  в осінньо – зимовий період 2017 -2018 років та підсумки робіт  за минулий квартал. З доповіддю виступили головний лікар ЦРЛ Олена Краківська,  в.о. начальника відділу освіти РДА Олеся Дисюк, начальник управління економіки РДА Василь Бойко, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення РДА Олена Балдинюк,  заступник начальника відділу  в Томашпільському районі головного управління Держгеокадастру  у Вінницькій області Олена Сапун, головний інженер філії «Томашпільський райавтодор»  Олександр Шеремета  та завідувач  сектору цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Галина Тіхомірова. 
З роз’ясненнями щодо порядку  перевірки та заміни  газових лічильників у населення виступив  Ігор Паєвський, директор Томашпільської дільниці Тульчинського управління з експлуатації газового господарства.
По завершенні наради Олександр Закорченний підвів підсумки наради та дав ряд усних доручень  керівникам служб району.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини