Запрошуємо на відкриття мистецького проекту «Різдво в Буші»

В рамках відзначення новорічно-різдвяних свят на території історико-культурного заповідника  «Буша», що в Ямпільському районі, 13 січня відбудеться урочисте відкриття мистецького проекту «Різдво в Буші».
В рамках святкування, проходитиме виставка творів народного мистецтва «З Різдвом Христовим», концерт за участі народних колективів усіх районів області, та святковий ярмарок  «Різдвяні подарунки».
 Новорічні свята від  св. Миколая до Водохреща завжди наповнені духом народних культурно-мистецьких звичаїв, колядок, щедрівок, тож проект «Різдво в Буші» проходитиме саме в такому ключі. В урочистостях братимуть участь керівники департаментів, управлінь, служб області, голови районних державних адміністрацій, депутати обласної Ради, журналісти та усі бажаючі.
13 січня, з 11 години ранку в с. Буша Ямпільського району на гостей проекту «Різдво в Буші» чекатимуть виставково-різдвяні світлиці від районів та ОТГ з вертепами та виробами народних умільців: прикрасами з природних матеріалів (глини, соломки, очерету, тіста, дерева, бісеру тощо).
Майстри народних ремесел запропонують гостям свята майстер-класи із гончарства, лозоплетіння, різьби по дереву, вишивки, бісероплетіння.
У різдвяному концерті, який триватиме до 15- ї години, плануються виступи фольклорних співочих та обрядових гуртів районів (ОТГ) з виконанням пісень та обрядів зимово-різдвяних свят – Різдва, Маланки,Василя, Водохреща.
 
Всі новини