День захисника України – це свято народу. Це свято України! Її міці, її величі, її сили!

День Святої Покрови Пресвятої Богородиці віддавна шанувалось усіма військовими, які вважають її своєю берегинею. Символічно, що саме 14 жовтня всі ми віднині вшановуємо українських захисників, які під покровом небесної Святої ціною власного життя та здоров’я виборюють державну цілісність та мир на рідній землі.
На Томашпільщині  День захисника України, яке тісно переплетене з Днем Українського козацтва (що теж традиційно відзначається у святковий день Святої  Покрови Пресвятої Богородиці)  відзначили урочистими заходами в районному будинку культури. Участь у заході взяли представники районної влади спільно з ветеранами, афганцями, військовими, які відстоюють українську державність у зоні АТО, та громадськість району. На початку свята учасники зібрання спорядили делегацію для  урочистого покладання квітів  та вінків до підніжжя  пам’ятника   Т.Шевченку, пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам, Меморіалу слави воїнам-визволителям та пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України».
У своїх побажаннях  українським військовим та рідній державі гості cвята висловлювались за мирне небо над Україною, цілісність та єдність нашого народу, мужність та силу духу її кращих синів, які стали на захист своєї землі.
«День захисника Вітчизни підштовхує до розуміння головного: справжні герої – серед нас! І ніхто окрім нас не захистить свою землю, свою державу, свої святині, свою родину! Всі ми: від солдата до селянина, від дипломата до вчителя, від лікаря до звичайного робітника – стоїмо на захисті України, невтомною щоденною працею втілюючи в життя мрію багатьох поколінь про сильну, незалежну, розвинену державу. 
День захисника України – це свято народу. Це свято України! Її міці, її величі, її сили! Свято кожного, хто усвідомив свою причетність до нескореної та духовно багатої нації. 
Сердечно вітаю усіх краян зі святом Покрови. Нехай Божа Матір буде прихильною до кожної томашпільської родини, до нашої рідної України. Зичу всім міцного здоров’я, добра, миру, щастя та подальших успіхів у служінні Україні! Із Днем захисника України! Зі святом!», - зазначив у своєму вітальному слові очільник району Олександр Закорченний. 
Згідно з розпорядженням голови РДА від 03.10.17 №302 «Про відзначення в районі Дня захисника України» за вагомий внесок у справу захисту Батьківщини, проявлені мужність, патріотизм та  відвагу відзнакою «Захисник рідної землі» нагороджено  учасників бойових дій району. Відзнаку «Волонтер України за покликом душі» за активну волонтерську діяльність, самовідданість та громадську активність вручено волонтеру Жмуду Сергію Володимировичу.
Цінними  подарунками нагороджено ветеранів Великої вітчизняної війни, воїнів-інтернаціоналістів та членів Томашпільського районного козацького товариства.
Після урочистої частини на гостів свята чекав святковий концерт, який підготували працівники районного РБК, вихованці БДТ, народні аматори.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини