«БОРЦЯМ ЗА СВОБОДУ Й НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ»

28 червня 2017 року в День Конституції України на  центральній площі селища відбулося відкриття меморіального пам’ятного знаку «БОРЦЯМ ЗА СВОБОДУ  Й НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ» на честь загиблих  під час Революції гідності Героїв Небесної сотні та героїв- земляків,  які загинули в бойових зіткненнях з російсько-терористичним агресором на Сході України.   На відкриття меморіалу прибули народний депутат України Спориш Іван Дмитрович, голова Вінницької обласної ради Олійник Анатолій Дмитрович, голова районної державної адміністрації Закорченний Олександр Григорович, голова районної ради Коритчук Дмитро Іванович, голова Томашпільської об’єднаної територіальної громади Немировський Валерій Федорович, керівники підприємств, установ, організацій району, військовослужбовці  та усі небайдужі томашпільчани.
Шановані гості щиросердно привітали усіх присутніх з Днем Конституції України, низько схилили голови в пам'ять про мужніх героїв, що поклали життя за свободу, незалежність і оновлення країни. Вклонилися матерям, чиї сини на Сході України гідно несуть бойову варту, захищаючи її цілісність і недоторканість. Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, земляків, які героїчно загинули, від важкої зброї агресорів.
До урочистої церемонії відкриття пам’ятного знаку запросили батьків загиблих героїв. Освячення пам’ятника та Літургічну панахиду  по загиблих жертвах на території України та за її межами провели настоятель Томашпільського Свято-Успенського храму отець Михаїл  та священник Томашпільського храму Божої  Матері з гори Кармель отець Мартін.
Відповідно до наказу №7 Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО з метою вшанування батьків  загиблих бійців в Антитерористичній операції на Сході України  матерям Героїв було вручено нагрудні знаки «МАТЕРІ ГЕРОЯ АТО»
Відповідно до наказу №8 Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО «Про відзначення пам’ятними нагрудними знаками і подяками» за активну волонтерську діяльність, свідому громадську позицію та патріотизм, військовослужбовцям району було вручено  нагрудні знаки та подяки. Також, відповідно до наказу військового комісара Томашпільського районного  військового комісаріату  Міністерства оборони України  від 21.06.2017 року №49  « Про вручення заохочувальних відзнак – нагрудного знаку «Учасник антитерористичної операції»  військовослужбовцям району вручили  нагрудні знаки «Учасник АТО».
Свої композиції для присутніх на святі представили  солісти духового оркестру Вінницьго головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій.
 
Вічна вам пам'ять, хлопці. Поки ми живі, ви завжди будете в наших серцях, в серцях наших рідних і близьких. Тепер в нашому селищі є місце, куди може прийти кожен, щоб схилити голову перед вашим безсмертним подвигом, щоб сказати спасибі за мир, який, ми впевнені, скоро настане в нашій країні.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини