Стан посівів сільськогосподарських культур на 13 червня 2017 року

Метеорологічні умови першої декади червня сформувались наступним чином. Середньодобова температура повітря склала +18,00 С за багаторічної норми +16,70 С, або на 1,30 С тепліше. Однак потепління понад середньобагаторічну норму відбулось за рахунок більш високих нічних температур. Мінімальні її показники відмічено в ніч на 2 червня – +100 С, максимальні – 7 червня – +27,60 С. Сума опадів за декаду склала від 14,7 до 25,0 мм., за багаторічної норми 29,4 мм, розподіл їх був вкрай нерівномірним у межах району , що не дозволяє сформувати достатньо об’єктивну картину загального зволоження. Разом з тим, загальний недобір вологи за період з 1 квітня по 10 червня становить 49 мм від багаторічної норми.
На сьогодні залишається актуальним захист посівів зернових колосових культур від хвороб прапорцевого листа та колосу. Там, де профілактичне обприскування ще не проведене, його слід негайно здійснити. На посівах пшениці озимої імовірна поява попелиці. Відтак у бакову суміш окрім фунгіциду слід додати інсектицид, бажано – БІ-58 новий – 0,8 –1,0кг/га. Слід завершити позакореневе підживлення розчином карбаміду у комплексі з мікроелементами. В умовах цього року надзвичайно важливо не допустити дефіциту магнію та бору.
Слід здійснювати постійний моніторинг за посівами кукурудзи, сої та соняшнику і, в разі потреби, провести своєчасне обприскування проти бур’янів крім того у посівах сої можлива поява хвороб листового апарату. 
 
 
Управління агропромислового
 розвитку райдержадміністрації
 
 
Всі новини