Захист аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи врожаю

Згідно розпорядження голови обласної державної адміністрації від 15 серпня 2017 року №579 в області створено оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників земель або збіжжя.
Метою роботи обласного штабу є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи врожаю, швидкого й ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення майна аграріїв, надання правової допомоги в оформленні правовстановлюючих документів на земельні ділянки, сприяння правоохоронним органам у фіксації вчинених правопорушень для подальшого притягнення винних осіб до відповідальності.
Штаб працюєу режимі оперативного реагування на спроби рейдерських захоплень земель або вирощеного аграріямиурожаю.
На Вінниччині Оперативний штаб очолюєперший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.
До складу оперативного штабу увійшли працівники Головного територіального управління юстиції, Департаменту агропромислового розвитку, екології та природніх ресурсів облдержадміністрації, керівники силових структур, працівники Держгеокадастру та представники аграрних асоціацій.
Засідання штабу проводиться не рідше одного разу на тиждень, а у разі необхідності, негайного реагування на ситуацію з проведенням невідкладного засідання Оперативного штабу. 
Працюють телефони гарячої лінії, про факти рейдерських захоплень необхідно повідомляти  за телефонами: (0432) 61-45-03  або email:    stopreаder@vin.gov.ua, або (0432) 66-11-06.
 
Управління агропромислового
розвитку Томашпільської РДА
Всі новини