Взяли участь в районних святкуваннях Дня пам'яті та примирення та Дня Перемоги

8 та 9  травня в районі  проводяться урочисті заходи з нагоди Дня пам’яті і примирення та 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  У ці славні дні ми згадуємо всіх, чиє життя забрала жорстока війна, низько вклоняємося та висловлюємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. 
8 травня у 5-х населених пунктах району пройшли святкові концерти. У них взяли участь ветерани Другої Світової війни, солдатські вдови, діти війни, люди похилого віку, колективи підприємств району, учнівська молодь та громадськість.  Зі словами привітань та побажань до присутніх звернулися представники районної влади,  військові та школярі. 
Голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний та заступник голови районної ради Лариса Нароган взяли участь в урочистому мітингу в Великорусавській територіальній громаді, керівник апарату райдержадміністрації Віктор Калась відвідав Олександрівську  громаду. Словами вдячності посадовці відзначили неоціненний подвиг кожного захисника, учасника бойових дій, інваліда війни та учасника війни періоду Другої світової. "Друга світова -  найжахливіша в історії війна.  65 мільйонів вбитих по всьому світу, із них – від восьми до десяти мільйонів - українці. Смертоносний вогняний смерч двічі пройшов Україною - проти сонця та за сонцем. Та війна – то понад два мільйони вивезених на примусові роботи дівчат та юнаків з України. То -  каторга й концтабори. То – Бабин Яр, одні з найстрашніших сторінок в історії України – трагедії євреїв, трагедії українців, росіян, ромів та багатьох інших народів. Шановні жителі, відзначаючи сьогодні День пам’яті та примирення ми в першу чергу віддаємо данину поваги мільйонам наших співвітчизників, які рятували від нацизму Україну, Європу та світ", - зазначив у своєму вітальному слові очільник району Олександр Закорченний.
Згідно з розпорядженням голови районної державної адміністрації «Про відзначення в районі Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» ветеранів Великої Вітчизняної війни було відзначено грошовими винагородами. 
Після офіційної частини до пам'ятників загиблим землякам було покладено квіти та вінки. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини