З початку року на водоймах країни загинуло 216 людей, у тому числі 12 дітей

 Завтра в  Україні розпочнеться літо — сезон відпочинку на водоймах. Проте вже зараз, зважаючи на фактично літню температуру, люди масово вирушають на озера, річки ставки. І разом із відпочинком починають збільшувати сумну статистику загибелі на водних об'єктах. Так, минулого тижня на водоймах загинуло 17 людей. Загалом, з початку року кількість загиблих сягає вже 216 осіб, з яких 12 — діти. При цьому врятовано 230 людей, у тому числі 43 дитини.
Саме тому, з метою недопущення загибелі людей, особливо дітей, на водоймах, сектор цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації постійно проводять роз’яснювальну роботи.
Шановні громадяни! Сектор цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації закликає вас під час відпочинку біля водойм дотримуватися елементарних правил безпеки:
- не лишайте дітей без нагляду біля води;
- не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
- температура води повинна бути не нижче +17 °С, в більш холодній перебувати небезпечно. Плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин;
- не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;
- пам'ятайте - відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;
- ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
- не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас.
 
Спеціаліст сектору цивільного захисту, 
оборонної роботи та взаємодії 
з правоохоронними органами                         Г.М. Тіхомірова
 
Всі новини